My January Challenge

Lieve mensen,

Allereerst wens ik iedereen een geweldig 2016 toe! Hopelijk een jaar vol verbinding, gezondheid en liefde.

Hier en daar hoor ik al wat goede voornemens voorbij komen en om dit extra kracht bij te zetten, heb ik de ‘My January Challenge in het leven geroepen: laat via de facebook pagina van The City Retreat weten wat jouw goede voornemen is. Op deze pagina kunnen we elkaar supporten en steunen. Ga voor een maand je eigen challange aan. Dit kan van alles zijn.; variërend van minder koffie drinken tot niet meer zeuren tegen je geliefde ;-) En onthoud: het is maar voor een maand. Want zoals we allemaal waarschijnlijk wel weten, is het goed om klein te beginnen. Zo is de kans op slagen groter en het behalen van succes geeft je een goed gevoel.

Zelf heb ik twee uitdagingen voor deze maand.

Fysieke uitdaging:

De eerste is een fysieke (en toegegeven ook mentale) uitdaging: ik wil een maand geen geraffineerde suikers eten. Vaker ben ik gestopt met het eten van suiker en ik voelde me hier heel goed bij. Ik merkte dat ik me fitter en stabieler voelde. Minder moodswings en minder last van vermoeidheid. Helaas sloop het eten van suiker er steeds weer in. Koekje hier, chocolaatje daar. En daarom nu weer eens een maand zonder.

Spirituele uitdaging:

Mijn tweede uitdaging is ‘my spiritual challenge’; ik wil een maand lang niets slechts over mensen zeggen of denken. Nu ben ik niet het meest haatdragende en/of roddelende persoon, maar toch betrap ik mezelf er regelmatig op, dat ik er een (negatief) oordeel over iemand uitfloep. Of dat ik op straat loop en iets negatiefs over iemand denk. Zoals: ‘goh wat heeft die een vreselijke jas aan.’ Het zijn maar kleine dingetjes en ik weet dat het menselijk is, maar ik wil minstens een maand lang proberen dit niet te doen. Gewoon, omdat dit denken of zeggen niet bijdraagt aan mijn gemoedstoestand. Voor mij een maand niet oordelen over anderen dus. Want tsja, ook yogajuffen zijn net mensen die wel eens roddelen ;-)

Dus nogmaals: heb je ook een leuke, lastige of leerzame uitdaging? Ga deze aan en deel het. Support daarbij ook meteen je mede yogi’s en pilates-fans!  

Fb page: https://www.facebook.com/thecityretreat/

Liefs,

Irene

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.